Adviesraad

Freddy B. Heinzel

Advocaat bij Strick Rechtsanwälte & Steuerberater in Kleve en Honorair Consul van het Koninkrijk der Nederlanden in Kleve.

 

Freddy B. Heinzel groeide als zoon van een Nederlandse moeder en een Duitse vader op het Nederlands-Duitse grensgebied van de regio Nederrijn. Na zijn eindexamen en de militaire dienstplicht studeerde hij Rechten in Keulen en Nijmwegen. Sinds 1992 is hij als Rechtsanwalt werkzaam bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater.

 

Zwaartepunt van zijn werkzaamheden is de advisering op het gebied van het handels- en vennootschapsrecht. Hiertoe behoren de begeleiding van bedrijfsovernames en vastgoedprojecten van Nederlandse ondernemingen. Tevens adviseert Rechtsanwalt Heinzel Nederlandse bedrijven bij het vormgeven aan de samenwerking met Duitse partners op het meest uiteenlopende gebieden.

 

Freddy B. Heinzel is sinds 1989 lid van de Kreistag (regioraad) Kleve en sinds 1994 lid van de euregioraad van de euregio Rijn-Waal. Samen met andere Nederlandse en Duitse partners heeft hij 1995 de Nederlands-Duitse Businessclub in Kleve opgericht en is sindsdien voorzitter van dicht grensoververschrijdend platform.

 

In 2010 werd hij door Beatrixx benoemd tot Honorair Consul van het Koninkrijk der Niederlanden in Kleve.

Michel Jacobs

Advocaat, partner bij Ploum advocaten in Rotterdam

en mede-oprichter van het Dutch+German Network.

 

Michel is gespecialiseerd in het mededingingsrecht en werkzaam in een commerciële advies- en procespraktijk. Hij geeft leiding aan de praktijkgroep Mededingingsrecht en aan de German Desk van kantoor.

 

Michel is in 1992 afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Leiden en aan de Universität Osnabrück (Europees recht). Michel is sinds 1994 advocaat en sinds 1999 werkzaam bij Ploum (vanaf 2004 als partner). In 2002 heeft hij de post doctorale Groius opleiding Europees en Nederlands mededingingrecht afgerond en in 2010 de Postgraduate Masters in EU Competition Law aan King's Collledge in London. Van 2009 tot 2014 was Michel lid van het dagelijks bestuur van Ploum.

 

Michel is actief als spreker. Ook treedt hij op als gastdocent mededingingrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (instituut Beleid & Management Gezonheidszorg).

 

Per 1 juni 2015 is Michel lid van de Raad van Toezicht van I+Solutions. Deze organisatie is gespecialiseerd in supply chain management the behoeve van ontwikkelingslanden. I+Solutions adviseert landen en NGO's op het gebied van de inkoop en de distributie van essentiële medicijnen tegen malaria, HIV en tuberculose.

Irene Seemann

Econoom, consultant, ondernemer, oprichter en directeur van Rebel Duitsland.

 

Irene Seemann is opgeleid als econoom en bedrijfseconoom en is cum laude afgestudeerd aan de universiteiten van Maastricht en Rotterdam. Haar kracht is om een breed scala van onderwerpen met een economisch oog te bespreken - zonder al te theoretisch te worden.

Irene Seemann werkt al meer dan 10 jaar als consultant. Haar gefundeerde analyses en creatieve benaderingen van oplossingen dragen bij tot belangrijke beslissingen in de publieke sector en brengen projecten vooruit - in Duitsland, Nederland en wereldwijd.

Sinds 2018 stuurt Irene Seemann met veel energie en overtuiging Rebel in Duitsland aan. Beginnend op het raakvlak tussen de particuliere en de openbare sector, draagt zij met Rebel bij om de wereld een beetje beter te maken. Geen verandering zonder een Rebel!